JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO "Tenim dret a decidir la Catalunya que volem. Tenim dret a decidir la política que volem que es faci al servei de la gent i no contra la gent. Que en prengui nota el govern, que volem una consulta popular i si no ens la dóna l'arrencarem amb les nostres posicions, amb la nostra lluita, amb la nostra mobilitació."

Aprofitant que dimecres s’inicia al Parlament el ple sobre els pressupostos per a aquest 2011, el col·lectiu ha anunciat que impulsarà una consulta mitjanant la Llei de Consultes per preguntar a la ciutadania quin model social vol si el govern no la convoca abans de la tardor.

“Demanem una consulta popular, i si no ens la donen l’arrencarem amb la nostra lluita i les nostres mobilitzacions”, ha assenyalat el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, en un acte juntament amb el líder d’UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, i altres representants de la plataforma.

La tramitació de la consulta podria durar mig any, ja que primer es necessita l’aprovació parlamentària de la pregunta a formular. Gallego ha explicat que la llei permet convocar una consulta si ho sol·liciten dos grups del Parlament, una cinquena part dels diputats, el 10% dels municipis catalans amb un mínim de 500.000 habitants o que agrupin el 3% de la població de Catalunya.

El líder sindical ha indicat que exploraran aquestes quatre vies per forçar un canvi de rumb en la política social del govern i evitar així la “privatització i la mercantilització” del model social.

El secretari general d’UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, també ha defensat la consulta popular i ha apel·lat al “dret a decidir” que reconeix l’Estatut de Catalunya i que es desenvolupa a la llei de consultes. El líder d’ICV al Parlament, Joan Herrera, ha acudit a la lectura del manifest per donar suport a la iniciativa i ha assegurat que traslladarà la petició a la cambra.