La calma ha arribat a aquesta escola després d'inundar-se per la pluja. Les àrees de joc i els passadissos encara tenen la petjada que l'aigua hi ha passat sense cap impediment. La sorra del pati ha embussat les canonades, que no han pogut empassar l'aiguat. MONTSE JUAN coordinadora del casal de l'Escola Tabor "Estan inundades les sales i s'estan fent malbé els mobles, el material per això s'hauria de treure l'aigua com més ràpid millor." Els 81 litres que han caigut aquesta matinada han obligat els Bombers a realitzar 70 sortides fins a mig matí, sobretot perquè s'han inundat baixos i garatges. La forta tromba d'aigua ha obligat l'Ajuntament a activar durant poc més d'una hora el Pla d'actuació d'emergències municipals per insuficiència de drenatge. ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Urbanisme "Des que hi ha registre fins ara, mai al mes de juliol havia plogut d'aquesta manera. És a dir, no estem parlant de qualsevol cosa, eh." On també s'ha colat la pluja és al metro. La Línia 4 n'ha estat la més afectada, concretament l'estació de Bogatell, on hi ha hagut filtracions d'aigua i, durant gairebé tres hores, els trens no hi han parat. ÁNGELA "Ha anat parant a cada estació una miqueta més i aquí a la parada de Ciutadella a Bogatell ha parat al túnel." Altres afectacions, se les ha emportat la circulació de trens de Renfe. Des de dos quarts de set i durant una hora la pluja ha fet que diverses línies de Rodalies i de regionals veiessin modificats els horaris. ZACARÍAS SÁNCHEZ "Vamos a Cambrils y llevamos media hora esperando. Nos han dicho que no saben que problemas hay en la vía." Tot i les gairebé dues hores de pluja, el sol ha sortit com si no hagués passat res.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’alerta del pla Inuncat per la intensitat de les pluges, que han caigut sobretot a les comarques del Barcelonès, el Garraf i el Baix Llobregat.I a la ciutat, la pluja ha fet activar a l’Ajuntament de Barcelona el Pla d’actuació d’emergències municipals. Aquesta matinada, entre les 4.30 h i les 6.30 h , han caigut 81 litres al barri del Poblenou, 60 litres a l’Observatori Fabra o 61 litres a Sants.

190711PLUJA_BCN

Afectacions a la mobilitat

Pel que fa al transport públic, les línies R2 Sud i R2 Nord del servei de Rodalies han registrat retards de més de 30 minuts al llarg del matí.

La Línia 4 de metro també n’ha quedat afectada. Les filtracions d’aigua a l’estació de Bogatell han afectat la circulació en el tram entre  Ciutadella-Vila Olímpica i Selva de Mar, que ha quedat aturat durant unes hores i un autobús alternatiu ha cobert el trajecte.  A les 8.57 h s’ha normalitzat el servei de l’L4 i poc després ha reobert l’estació de Bogatell, que s’havia tancat a causa de la inundació durant gairebé tres hores.

El Trambesòs ha circulat amb retards a causa de la tempesta i la línia T5 finalitza el recorregut a La Farinera, no arriba a les Glòries.