Eren, en paraules de la policia, uns autèntics professionals del robatori. Els detinguts s'havien especialitzat a assaltar bancs, empreses i centres comercials. I per entrar-hi, feien servir maquinària industrial com aquesta, una perforadora de formigó que els permetia obrir un forat a la paret en poc temps. Buscaven locals on hi hagués un pis buit costat. S' hiinstal·laven a dins i així podien treballar amb total tranquil·litat. Però no és l´única mesura de seguretat que prenien: JOAN VIVES, subinspector dels Mossos d'Esquadra "Feien servir esdeveniments com la celebració de la Champions per no fer soroll..." La policia els imputa 16 robatoris a tot Catalunya. Però en podrien ser més a mesura que avanci la investigació. De moment hi ha 9 detinguts. Sis d'ells ja han ingressat a presó i la resta estan en llibertat amb càrrecs. Els arrestats vivien entre Castelldefels i Barcelona i portaven un tren de vida molt alt. Amb un sol cop podien aconseguir 60.000 euros. Part d'aquests diners els enviaven cap a Albània, el seu país d'origen. L'altra, la destinaven a comprar maquinària per cometre més robatoris.

Segons han informat avui els Mossos d’Esquadra, el grup estava molt especialitzat en els robatoris amb força tipus butron (entrar en un local a través d’un forat fet a la paret d’un espai contugu). Estaven organitzats de manera jeràrquica i tenien un nivell de vida alt. Així es va poder constatar en els dos domicilis que tenien llogats: un a Castelldefels i un altre al barri de les Corts de Barcelona.

L’objectiu principal de la xarxa era aconseguir diners en efectiu i també estris per cometre altres robatoris. En l’escorcoll d’un dels domicilis dels detinguts, els agents hi va trobar una plataforma perforadora de formigó valorada en 7.000 euros. Segons la policia, la troballa indica que el grup estava preparant robatoris més especialitzats i complicats.

La majoria dels robatoris se centraven en les nits dels caps de setmana i principalment en els polígons de la província de Barcelona.

Segons els Mossos d’Esquadra, tots els detinguts són de nacionalitat albanesa, la majoria de la ciutat de Vlorë, amb un nexe d’unió entre ells previ i evident. Un dels detinguts té un historial delictiu ampli, amb ordres de recerca al seu país per un doble homicidi i a Bèlgica per altres actes il·lícits violents.

Fins al moment, s’imputa als detinguts un total de 16 robatoris amb força. La policia, però, diu que l’operació continua oberta i no descarta la imputació de més fets delictius.