Una inspecció municipal a la discoteca La Canela va detectar que no s’hi controlava prou el consum de drogues. L’ordenança de locals de concurrència pública ho tipifica com una falta molt greu, que se sanciona amb el tancament del local durant sis mesos. Així doncs, aquest matí, l’Ajuntament hi ha tornat a precintar l’establiment.

L’any 2009, l’Ajuntament de Barcelona ja va obrir expedients contra les tres discoteques de l’Heron City per aldarulls a l’interior i també a l’entorn més immediat. Els tres locals van estar tancats entre quatre i sis mesos. Després van tornar a obrir, però enguany el districte de Nou Barris ha obert nous expedients sancionadors. Els altres dos estan en fase de resolució, però el de La Canela s’ha executat avui amb el precinte del local durant sis mesos.

Reforç policial

Durant les nits del darrer cap de setmana, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han reforçat el dispositiu policial a la zona per tal d’assegurar-hi la convivència, revisar-ne la seguretat i els permisos dels establiments oberts i impedir-hi el “botellón”. S’hi han fet 223 controls d’alcoholèmia, dels quals 26 han donat positiu. També vuit drogotests, que han resultat tots positius. Els agents del cos de policia barceloní han detingut sis persones per delictes contra la seguretat del trànsit i han imputat càrrecs a dues més pel mateix. La Guàrdia Urbana, que té previst mantenir aquest operatiu durant tots els caps de setmana de l’estiu, també ha imposat aquests dies 120 denúncies per infraccions de l’ordenança de civisme.