banc dels aliments salmó

El Banc dels Aliments ha rebut una donació inesperada: 2.724 salmons congelats. El lliurament d’aquests aliments ha obligat l’ONG a mobilitzar un dispositiu de voluntaris per ordenar i emmagatzemar el peix ràpidament. Els salmons van arribar en palets i s’havien de col·locar en caixes. El personal es va equipar amb roba d’abric i bates per treballar dins de la cambra frigorífica a 5 graus sota zero.

salmons banc dels aliments

Molt aviat es distribuirà a les entitats

“Es tracta d’un producte molt nutritiu que sortirà ràpidament del magatzem cap a les entitats”, ha explicat el Banc dels Aliments. La fundació rep, de tant en tant, donacions d’aquests tipus i també d’aliments frescos. De la fira Alimentària reben molts excedents de menjar, i això implica haver de “reclutar” un centenar de voluntaris per rebre i ordenar tots els aliments.

L’entitat té l’esperança posada en el Gran Recapte que se celebrarà el 25 i 26 de novembre. El Banc dels Aliments alerta que la crisi energètica i la inflació els estan passant factura. Considera que, després de la pandèmia, “el moment més crític és ara mateix”.