La Setmana de l’Eròtica ja és un clàssic del juliol al Centre Cívic Can Deu. Tallers d’exploració sensorial, xerrades, espectacles i exposicions que parlen d’erotisme i sexualitat omplen l’equipament de les Corts fins al 6 de juliol. Els organitzadors expliquen que aquest és encara un tema tabú, però les activitats d’aquesta setmana tenen molta participació. “Tenim quasi tots els tallers plens perquè, encara que és un tema força tabú, a la gent li agrada i vol comentar i experimentar-ho“, explica Raquel García, coordinadora d’activitats culturals de Can Deu.

P de pell, èxit de la Setmana de l’Eròtica

Un dels tallers en què han fet ple és a P de pell. Es tracta d’una activitat que convida a experimentar la sexualitat d’una manera diferent a l’habitual. “Vivim una sexualitat molt centrada en els genitals i ens oblidem que tenim molta pell a tot el cos”, diu Marta Villar, sexòloga feminista que dinamitza el taller. A través de dinàmiques de joc i de grup, els participants exploraran la sensibilitat i el plaer d’altres parts del cos.

Durant la Setmana de l’Eròtica, els usuaris de Can Deu també podran visitar dues exposicions. “Todes“, d’Irene Cabrera, que reivindica la llibertat de gaudir del propi cos, com i amb qui és vulgui. Ho fa a través dels seus dibuixos de cossos nus. Amb “Bees and butterflies“, Eloisa Alquati dibuixa l’amor i la sexualitat amb frescor i amb una mirada innocent. Aquesta última exposició s’amaga en una sala tancada per les imatges amb contingut explícit que té.

La Setmana de l’Eròtica s’allargarà fins al 6 de juliol. Tot i això, les exposicions es podran veure fins a finals de mes. Totes les activitats són gratuïtes, tot i que cal inscriure-s’hi prèviament.

Cada any hi ha propostes noves. En l’edició del 2017 va tenir molt d’èxit un taller de cuina afrodisíaca, pensat per descobrir els ingredients que poden ajudar a fer augmentar les feromones.