L’àlbum familiar de Sants és un projecte participatiu que vol recuperar el passat del barri a través de fotografies anteriors a 1988 i els records dels seus veïns. D’aquesta manera, segons els impulsors, es podrà conèixer el passat més íntim i desconegut de Sants.

L’estudi de fotografia Elisa

Un bon exemple és el cas de l’estudi de fotografia Elisa. Gràcies a les imatges i al relat de les seves nebodes ara se sap que va ser una de les primeres dones que va atrevir-se a muntar un estudi de fotos i que va aprendre l’ofici de manera autodidacta. Segons els seus familiars,”era una persona especial no només per a nosaltres, sinó també per al barri i pel que feia”. Tant és així que el veïnat, sempre que tenia una festa d’aniversari o un esdeveniment li trucava perquè immortalitzés el moment i després l’exposés a l’aparador de l’estudi.

Històries molt especials

El cas de l’Elisa no és una excepció. La coordinadora del projecte, Susanna Muriel, afirma: “Són històries que més d’una vegada hem acabat o plorant o abraçant la persona que venia a portar les fotografies. És un projecte en què ens obren la intimitat de casa. Són al·lucinants! Jo ara mateix no me’n podria quedar amb cap perquè per a mi totes són el meu àlbum familiar. Són precioses”.

Amb el material es farà una exposició

Amb totes les imatges i els objectes aportats pels familiars, els organitzadors del projecte faran una exposició fotogràfica i més endavant faran un àlbum interactiu en què a més de veure les fotos es podran sentir els relats que reviuran el passat de Sants.