JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Sí que hem començat a retirar contenidors i en retirem uns 600 aproximadament. A partir de les 10 del vespre el servei de recollida d'escombraries deixarà de funcionar i, per tant, totes aquelles escombraries que cadascú genera a casa seva que se les pugui guardar 24 h, perquè a partir de dimecres a les 10 del vespre tornarà a funcionar el servei de recollida. Nosaltres desitjariem que les diferents manifestacions, els actes programats per demà, es desenvolupessin en el mateix clima, en la mateixa convivència que vam viure fa només dos mesos. Si hi ha piquets, recomenem abaixar la persiana i esperar que el piquet passi. Aquesta és una recomenació que hem fet als comerços. No té cap sentit enfrontar-se i hem d'evitar de totes totes, qualsevol mostra de violència."

Els responsables municipals han decidit retirar prop de 600 contenidors de diverses zones de la ciutat, en previsió de possibles incidents. El consistori fa una crida a mantenir el civisme i la responsabilitat durant les manifestacions de protesta. Pel que fa a la resta d’afectacions, el servei de recollida d’escombraries i mobles i trastos vells no funciona des de les deu de la nit de dimarts, ni durant tot el dimecres. Per això el consistori recomana als ciutadans que redueixin al màxim el volum d’escombraries dipositades als contenidors.


L’Ajuntament també ha decidit retirar materials que no formen part de l’estructura de la pista de gel de la plaça de Catalunya, que ja s’ha començat a muntar, i altres objectes que puguin ser llançats i puguin resultar perillosos.

Amb el decret de serveis mínims signat per l’alcalde, Xavier Trias, es pretén garantir el funcionament dels serveis bàsics que depenen de l’Ajuntament. Així, les oficines d’atenció al ciutadà (OAC) de cada districte tenem aquest dimecres les portes obertes, tot i que només hi ha una persona per atendre cada oficina.  Pel que fa a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, al llarg del dia hi haurà una brigada de manteniment de la xarxa de rec per atendre fuites d’aigua o emergències, i una brigada de poda i recollida d’arbrat per a caigudes de branques a la via pública.

També hi haurà personal de guàrdia als aparcaments municipals de B:SM i hi haurà 10 unitats de grua disponibles a cada torn per retirar vehicles que interfereixin la mobilitat. La Guàrdia Urbana desaconsella estacionar motos al centre de la ciutat, especialment a la plaça de Catalunya i els carrers adjacents. Serveis Funeraris té uns mínims del 60%, mentre que el Parc Zoològic i el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia mantenen personal de guàrdia.