L’Ajuntament assegura que s’ha sol·licitat als responsables de la pista de gel que en retirin el material no estrictament necessari.  El consistori també ha demanat a la Fundació Barcelona Comerç, promotora del projecte, que posi seguretat privada per vigilar la instal·lació.


Responsables de l’entitat han explicat a BTV Notícies que abans que s’acabi el dia es retiraran de l’espai tots els objectes susceptibles de ser utilitzats com a projectils i han tancat la instal·lació amb cadenat. Però aquest dimarts al migdia encara s’han pogut veure tanques, plaques de fusta i peces de metall de gran tonatge als voltants de la plaça.

Obres a la via pública

També s’han aturat temporalment obres de millora que s’estan fent a la via pública, com és el cas de noves grades que s’han de col·locar a les fonts de la plaça de Catalunya. Els operaris han retirat aquest dimarts plaques de pedra de grans dimensions. En una obra de millora del paviment que es fa just davant la seu del BBVA, el responsable, Francisco Fernández, explica que es retiraran les lloses “però les tanques les haig de mantenir perquè el terra està foradat”.

Els restaurants retiren les terrasses

Els qui també han començat a prendre precaucions són els restauradors del centre. Daniel Espiñeira, encarregat del bar Trobador Rambles, confirma que retiraran les taules i les cadires de la terrassa d’acord amb la consigna que han rebut per part de la Guàrdia Urbana, que ha fet arribar una notificació als establiments de la zona. També els han ordenat que fins demà passat no treguin escobraries ni restes de cartró i vidre. Altres restaurants que en la vaga general anterior van obrir amb normalitat aquesta vegada també optaran per retirar el mobiliari de les terrasses i fins i tot es plantegen tancar “perquè l’ambient està molt escalfat”.

On tampoc no aixecaran la persiana és a la botiga de Telefónica al carrer de Fontanella. “El 29-M vam acabar escaldats”, ens explica un dels treballadors. Tampoc no obrirà l’Apple Store del passeig de Gràcia. El Corte Inglés i el Hard Rock Café tenen previst funcionar amb normalitat, però en funció de la violència dels piquets no descarten tancar per garantir la seguretat dels treballadors i dels clients.