LAIA GUINJOAN, cap de Comunicació del Banc dels Aliments "El que fem és posar grups de voluntaris a supermercats i a mercats per facilitar la donació a les persones i per informar-les. Hem calculat uns 800 punts de recollida i totes les tasques de classificació, el número és rodó, 10.000 voluntaris. Anem per uns 8.000, per tant, encara falten 2.000 persones, que són moltes, i animem a tots a participar a qualsevol demarcació, sobretot a la ciutat de Barcelona."

El Gran Recapte té dos objectius essencials: sensibilitzar i mobilitzar la població catalana sobre la situació de pobresa en què viu una part de la societat per culpa de la crisi, i recollir aliments nutritius de llarga durada per abastir totes aquestes persones. Es demanen productes de llarga durada com, per expemple, els llegums secs, llet, oli co onserves de peix.

L’any passat es van recaptar 1.127.000 quilos de menjar en 602 punts de recollida amb 7.600 voluntaris. En l’edició de 2012 d’aquest Gran Recapte es vol assolir un nou rècord: 1.400.000 quilos d’aliments. Per fer-ho possible s’han organitzat 800 punts de recollida arreu de Catalunya, però calen 10.000 voluntaris. De moment ja n’hi ha uns 8.000, però falten 2.000 persones més, especialment a la ciutat de Barcelona.

A banda dels productes alimentaris que s’entreguin als punts de recollida, també es poden fer donacions en línia al web del Banc dels Aliments, i també a través del web de La Caixa, Línia Oberta, Servicaixa i bescanviar punts estrella. També es pot fer una aportació enviant per SMS la paraula QUILO al 28029 i amb la campanya ‘”Llena los Bancos de Alimentos”, a Facebook.