SUSANA BARECHE, pastissera creativa i especialista en nutrició "Aquests anys de tantes obres ens han fet créixer la creativitat de forma exponencial i treure'ns aquest malson d'una manera positiva. Hem passat a la imaginació. Per exemple, hem fet el panellet català. És un panellet de pinyó que porta una barretina per reivindicar la castanyada. També, i per reivindicar la dieta Mediterrània, hem fet el 'dobladillo'. És fet amb poma per dins i s'hi utilitza molt poc sucre. I també hem creat una galeta tipus 'cookie', que representa una cara. La canalla gaudeix d'aquesta galeta feta amb nous, sucre de canya de panela i xocolata. La xocolata és criolla i d'un origen bo. Volem transmetre una dieta saludable. Som el que mengem. Els ingredients per a nosaltres són bàsics. Llavors, què millor que fer servir els ingredients de la dieta mediterrània com les ametlles, farines, xocolata, oli d'oliva...? Ho fem tot artesà i no cal fer les transformacions que fa la indústria perquè els productes tinguin més durabilitat. Aviat, hi haurà un nou producte que es dirà 'cap ei!' Servirà per donar a conèixer més la xocolata entre els nanos i no tindrà colorants, additius, mantegues, i els greixos vegetals que habitualment s'hi posen. Ens han donat un premi en reconeixement a l'esforç que vam fer durant el 2011. Es tracta d'una menció especial del jurat al nostre establiment i ens fa una il·lusió enorme."

Durant els darrers sis anys, l’establiment ha conviscut amb les obres de l’intercanviador de la Sagrera i de les línies 9 i 10 del metro. Malgrat això, no ha deixat d’endolcir el dia a dia dels veïns de la Sagrera. A més de paciència i bon humor, la família Bareche ha estat capaç d’engegar iniciatives innovadores per suportar de la millor manera possible les obres. Per tot plegat, aquest establiment de la Sagrera ha rebut enguany una menció especial en la quinzena edició dels Premis Barcelona, la Millor Botiga del Món.