Aquesta imatge es repetirà sovint durant les properes dues setmanes. Els agents de la Guàrdia Urbana inspeccionen els vehicles dedicats al transport escolar amb l'objectiu d'augmentar la seguretat viària dels més petits. Els policies supervisen la documentació del vehicle, l'estat dels pneumàtics, la utilització dels cinturons de seguretat i la senyalització distintiva. Les inspeccions van més enllà d'autocars com aquest, dedicat al transport públic, i també prestarà especial atenció als particulars. XAVIER ROIG, Unitat de Circulació de la Guàrdia Urbana "També incidim en els vehicles turismes, els pares que porten els nostres infants a l'escola. Vigilem que portin una plaça per cada menor, que portin el sistema de retenció infantil i que en facin ús." La campanya es duu a terme de manera coordinada amb el Servei Català de Trànsit i s'emmarca dins del pla per reduir els accidents de trànsit a Barcelona que es va fixar el govern municipal.

La campanya es coordina amb el Servei Català de Trànsit i s’allargarà fins al proper 23 de novembre. La Unitat de Circulació de la Guàrdia Urbana establirà diversos controls per inspeccionar tant els vehicles dedicats al servei públic com els vehicles particulars que traslladin els nens i nenes a les escoles.

L’objectiu és garantir la seguretat en el transport escolar, per això és revisaran les condicions tècniques dels vehicles, els sistemes de retenció de seguretat, els permisos de circulació o les condicions de seguretat de les parades. En total, s’inspeccionarà el servei de les 42 empreses de transport de viatgers que tenen autorització per fer aquest tipus de tasques a la ciutat.

Els agents de la Guàrdia Urbana controlaran la documentació del vehicle i miraran que disposi d’una ITV específica del transport escolar. També es vigilarà que el conductor tingui en regla el permís de transport escolar i de menors, l’assegurança obligatòria i complementària del transport escolar i que hi hagi un acompanyant major d’edat a l’interior dels vehicles.

Els controls s’emmarquen en les campanyes dirigides a millorar la seguretat viària i a reduir la sinistralitat a la ciutat.