Les obres de reurbanització dels jardins de Canals i Junyer començaran aquesta setmana i tindran una durada aproximada de sis mesos, amb l’objectiu que el setembre ja estiguin oberts al veïnat del barri. Aquesta segona fase té per objectiu adequar l’espai perquè en puguin gaudir els veïns, amb un gran espai mirador amb zones d’estada a l’ombra.

La intervenció, però, també servirà per connectar millor el barri del Coll amb el de Vallcarca i els Penitents.

Un espai de trobada i de connexió

La finca és propietat de la Diputació des de finals dels anys 70, però es va cedir a l’Ajuntament de Barcelona gràcies a la lluita veïnal. Ara està un pas més a prop de convertir-se en el futur casal de barri: la primera fase del projecte ja s’ha acabat i ha consistit en l’enderroc de les parets interiors de l’edifici i en la consolidació de l’estructura.

El Casal Canals i Junyer, punt de connexió entre barris

Aquesta setmana comença la segona, que té un pressupost de 732.000 euros, reurbanitzarà els jardins i els convertirà en un punt de connexió entre els barri del Coll i el de Vallcarca i els Penitents, ja que els jardins uniran el pont de Vallcarca amb el carrer de Gustavo Bécquer, situat a una cota més baixa. “Avui, si algú vol anar des de la plaça de Mons fins a la part de baix del carrer de Farigola, ha de passar per sota el pont i donar molta volta. Creiem que aquesta connexió serà bona per la vida del barri“, explica Jordi Farriol, conseller d’Urbanisme de Gràcia.

El futur casal de barri, el proper mandat

Finalment la tercera i última fase, que s’ha d’executar en el pròxim mandat, serà la que el convertirà en el Casal de Barri Canals i Junyer. El projecte d’adequació i reconstrucció final de l’edifici ja està redactat i aprovat.

Està previst que el futur casal de barri de Canals i Junyer sigui una realitat en el proper mandat

Els jardins tindran una cafeteria

Actualment, l’edifici de l’antic consolat, construït l’any 1900, està totalment buit i només en queda l’esquelet. Tot i això, la idea és que quan s’acabi la segona fase del projecte ja sigui un espai que es pugui utilitzar com a equipament cultural. Les activitats que s’hi facin dependran del futur quiosc cafeteria que s’instal·larà als jardins i que es preveu que es posi en marxa al setembre.