Un total de 5.437 estudiants s’han matriculat per fer les proves de la selectivitat en la convocatòria extraordinària de setembre, els exàmens de la qual han començat aquest dimarts i acabaran dijous. En la primera provahan hagut d’analitzar el poema ‘Romance del Duero’, del poeta Gerardo Diego, o l’article ‘En defensa del adjectivo’, d’Adam Zagajewski. A la prova de català, la comprensió lectora s’avalua a partir d’un fragment de ‘Crist de 200.000 braços’, d’Agustí Bartra, o l’article d’Albert Cuesta al diari Ara ‘Internet de les coses absurdes’. A l’examen de llengua i literatura catalana, els estudiants han hagut de respondre sobre ‘Mirall trencat’, de Mercè Rodoreda, i ‘Terra Baixa’, d’Àngel Guimerà, lectures obligatòries a Batxillerat.

Les dades

Segons ha informat la Secretaria d’Universitats de la Generalitat, s’han habilitat 22 tribunals ordinaris, dels quals 12 estan ubicats a Barcelona, quatre a Bellaterra i dos a Girona, Lleida i Tarragona. D’aquests més de 5.000 alumnes, uns 3.000 es presenten per primera vegada els exàmens de la selectivitat i al voltant de mig miler ho fan per mirar de millorar la nota.

Els exàmens, dia a dia

Horari dels exàmens de selectivitat: setembre 2019

Els exàmens de selectivitat de setembre han arrencat aquest dimarts amb les proves de llengua castellana i literatura, llengua catalana, ciències de la terra i del medi ambient, fonaments de les arts, matemàtiques aplicades a les ciències socials, anàlisi musical, dibuix tècnic i literatura castellana.

Dimecres es faran els exàmens d’història, llengua estrangera, dibuix artístic, llatí, matemàtiques, història de l’art i química.

I dijous acabaran amb les proves de física, geografia, economia de l’empresa, electrotècnia, història de la filosofia, biologia, cultura audiovisual, grec, disseny, literatura catalana i tecnologia industrial.

Els resultats

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dimarts 17 de setembre en el portal de la Generalitat i també podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions. Cal recordar que la preinscripció universitària de setembre serà els dies 19 i 20 del mateix mes.