Lluís Cortés, exentrenador del FC Barcelona i actual seleccionador de futbol femení d’Ucraïna, es troba a Kíev en ple conflicte bèl·lic amb Rússia. betevé ha pogut parlar amb l’entrenador català, que ha transmès tranquil·litat tot i la situació que es viu a Ucraïna. Lluís Cortés ha explicat que l’objectiu principal a hores d’ara és sortir del país i, de fet, segons ha dit a betevé, tant ell com el seu ajudant, Jordi Escura, marxaran en un cotxe que els facilitarà la Federació de Futbol Ucraïnesa des de la capital, Kíev, cap a Lviv, a la frontera amb Polònia. “Som a l’hotel a Kíev, ara mateix ve un xofer de la Federació a buscar-nos i, si tot va bé, cap a la nit o demà al matí hauríem d’arribar a Lviv“, ha explicat Lluís Cortés a betevé.

De fet, qui va ser entrenador del Barça del triplet, ha afegit: “Hem agafat aigua i menjar pel que pugui passar, hem carregat les bateries dels mòbils per anar preparats”. Malgrat la situació d’incertesa, Lluís Cortés i Jordi Escura estan tranquils i en contacte permanent amb l’ambaixada i la Federació de Futbol d’Ucraïna per trobar la millor solució i tornar a Catalunya. L’espai aeri d’Ucraïna està tancat, així com les benzineres del país.

Lluís Cortés i un viatge llampec a Ucraïna

Lluís Cortés ha explicat en una entrevista a RAC1 que el seu viatge a Ucraïna era qüestió d’un o dos dies, per acabar de tancar assumptes bancaris. De fet, Cortés viu entre Balaguer i Barcelona i, tot i ser el seleccionador nacional d’Ucraïna, continua tenint la residència a Catalunya. De fet, el tècnic de Balaguer acaba de guanyar el primer títol en tota la història per a la selecció de futbol d’Ucraïna, després d’endur-se la Copa de Turquia aquest dimarts, 22 de febrer.