Tot i que des del maig el veïnat de Sants ja fa ús de la plaça de Can Climent reurbanitzada, aquest dijous a la tarda s’inaugura l’espai de manera oficial. L’estrena es fa amb un berenar i un circuit de jocs de carrer amb materials reciclats per a infants. La plaça s’inaugura tres mesos després de l’obertura del polèmic tanatori de Sants, a tocar de l’espai.
L’antiga esplanada i aparcament de motos entre els carrers de Puiggarí, Guitard, Viriat i Comtes de Bell-lloc abans era més aviat un lloc de pas, però també era un espai que feien servir les famílies, sobretot les de l’Escola Pràctiques, situada just al davant.
Un espai lúdic i esportiu
Amb la reurbanització de l’espai es van millorar les pistes que ja hi havia i es van instal·lar tot un seguit d’elements multiesportius per fer hi activitats a l’aire lliure: tres taules de ping-pong, una cistella de bàsquet i una porteria de futbol.
L’espai central de la plaça es va pintar amb jocs a terra, i queda alliberat per muntar l’escenari que habitualment munten els Castellers de Sants durant la Festa Major de Sants. Al voltant hi ha petites graderies de fusta, bancs i una cinquantena d’arbres, col·locats en jardineres.
Es tracta d’una reurbanització provisional, ja que en un futur l’espai tindrà una urbanització definitiva quan Adif executi el projecte d’ampliació i reforma de l’estació de Sants i dels seus entorns.
Situat al costat del polèmic tanatori
La plaça se situa al costat de les naus de Can Climent, on des de l’estiu hi ha obert el polèmic tanatori de Sants. Aquesta neix precisament de la proposta que la Plataforma Stop Tanatori, amb el suport de Castellers de Sants i el Club Ciclista Catalunya-Barcelona, van presentar als pressupostos participatius. El projecte no va ser seleccionat en la votació final i els veïns van decidir pintar ells mateixos l’espai per utilitzar-lo com a zona de jocs infantils. Finalment, el districte de Sants-Montjuïc va trobar el pressupost per executar l’obra.
La reurbanització va durar quatre mesos i ha servit per transformar l’antic aparcament, que s’utilitzava per celebrar actes i festes puntuals, en una zona lúdica i esportiva per als veïns. El ple del districte va aprovar la denominació per a aquest espai de plaça de Can Climent, per conservar el nom de la fàbrica i dedicar l’espai a la memòria dels antics treballadors i treballadores de Can Climent.