El tanatori de Sants ha obert aquest divendres, 4 d’agost, un cop ha rebut les llicències que tenia en tramitació. L’equipament estava pendent de gestionar el gual que ha de permetre als cotxes fúnebres accedir directament a l’interior de les instal·lacions. Precisament, el moviment de fèretres per la via pública havia estat motiu d’una de les darreres polèmiques que han envoltat l’obertura del tanatori des del començament.

Segons fonts de l’equipament, ara ja disposen de dos guals a la part del darrere de l’edifici, per on entren els cotxes fúnebres i es fan els lliuraments del material.

El nou tanatori, ubicat a l’antiga fàbrica dels Germans Climent, disposa de quatre sales de vetlla i una capella.

Una obertura prevista per al 13 de juliol que s’ha endarrerit

Inicialment, el tanatori tenia previst obrir el 13 de juliol per a la presentació oficial, després d’un any i mig d’obres. Tot i això, no va poder entrar en funcionament perquè en aquella data no tenien totes les llicències necessàries.

El tanatori de Sants va generar dubtes a bona part del veïnat de la zona des de l’inici del projecte. Fins i tot, va constituir la plataforma Stop Tanatori i hi va presentar un recurs en contra al TSJC. Davant l’anunci de la data d’inauguració, va convocar una manifestació en contra que va acabar amb l’ocupació de l’espai.

Davant l’obertura, el veïnat manté la seva oposició a l’equipament en aquesta ubicació.