Cada 23 d’abril centenars de persones s’apropaven a Sarrià per veure i comprar la cinquantena de roses de Flora Miserachs, conegudes perquè representaven diversos tipus d’amor, no només l’amor romàntic. Un costum que després de més de 30 anys s’ha convertit en una tradició de Sarrià i que cada any aplegava més veïns i ciutadans a la recerca de la rosa perfecta.

Avui, però, no s’ha fet l’exposició de roses, ja que la florista ha tancat les portes del seu taller floral a causa de la crisi del coronavirus. Un esdeveniment que ja no es va celebrar l’any passat a causa del confinament domiciliari.

Reconeixement veïnal

Avui alguns veïns s’han apropat al carrer de l’Avió Plus Ultra per fer un reconeixement a la tradició de Flora Miserachs i han deixat la seva flor davant del taller per agrair a la florista tots aquests anys de celebració de Sant Jordi. D’altres fidels hi han anat sense saber que havia plegat, com la Maria Dolores Cerdá Sureda. “No sabia que havia tancat, es perd una tradició i un atractiu del barri, és una pena”.

33 anys de tradició

La Flora Miserachs treia les roses al carrer del seu taller des del 1986 i aplegava 2.000 persones, tant del barri com d’arreu de la ciutat. “Sabem que durant molts anys hem sigut un referent i em consta que hem deixat empremta a molta gent. Allò vam tenir la gran sort de poder-ho viure i gaudir-ho i ara és un altre moment”, explica amb pena Flora Miserachs.

Les diverses roses de Flora Miserachs representant diferents tipus d’amor al Sant Jordi del 2019

Afectada per la crisi del coronavirus

La crisi per la covid-19 va obligar Flora Miserachs a tancar la floristeria taller al mes de desembre. Després de molts mesos sense poder obrir i amb la gran reducció d’encàrrecs per a celebracions i esdeveniments, la florista va decidir tancar portes del seu taller de forma definitiva.

Florista pionera

Flora Miserachs, que va rebre la Medalla de la Dona de Sarrià – Sant Gervasi el 2013, va ser la primera dona de l’estat espanyol en estudiar a l’Escola de Jardineria i va fundar la primera Escola d’Art Floral de Catalunya. Una florista sensible, innovadora i trencadora que a partir d’ara seguirà treballant en la creació de projectes d’art floral.