Noi en quarantena

El Ministeri de Sanitat ja estudia posar fi a les quarantenes per a tots els contactes estrets d’un positiu de covid, estiguin vacunats o no contra la malaltia. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l’executiu central proposarà aquesta mesura en la Comissió de Salut Pública d’aquest dimarts, perquè “hi ha unanimitat” sobre aquesta qüestió. Ho ha dit en una entrevista a TVE.

Ara per ara, les persones vacunades amb pauta completa no estan obligades a fer cap quarantena, si bé es recomana reduir la interacció social per evitar contagis. La proposta de l’executiu de Pedro Sánchez és que les persones que no han rebut cap vaccí tampoc no tinguin l’obligació de quedar-se tancades a casa durant set dies.

“Som en un horitzó de desescalada progressiva de la pandèmia”, ha celebrat Sánchez. Aquest dimarts, Sanitat i les comunitats autònomes analitzaran i debatran el canvi. Ara per ara es desconeix a partir de quan s’aplicarà la fi dels aïllaments en el cas que hi hagi consens entre ministeri i consellers autonòmics.

La fi de la mascareta en interiors, “aviat”

La mascareta en interiors és una de les poques restriccions de la covid que encara queden vigents. Després de la fi de l’obligatorietat de dur-la en exteriors, Sánchez ha anunciat que “aviat” proposarà que en espais tancats tampoc no calgui dur aquest element de protecció, després de dos anys de pandèmia.