Per cinquè dia consecutiu des que va començar l’atac de Rússia a Ucraïna, la comunitat ucraïnesa ha tornat a sortir al carrer per demanar la fi de la guerra. Més d’un centenar de persones s’han concentrat al vespre a la plaça de Catalunya. Han portat diverses pancartes contra el president rus, Vladímir Putin, i en què reclamen l’ajuda dels països europeus. També han posat espelmes al centre de la plaça acompanyades d’imatges de víctimes del conflicte armat.

Aquesta protesta ha coincidit amb el tercer dia de vaga de fam de dos joves ucraïnesos que des d’aquest dissabte estan acampats junt amb una quinzena de persones a la plaça de Catalunya. Es tracta d’una protesta per demanar la fi de la guerra i perquè Ucraïna esdevingui un nou país de la Unió Europea.

Protesta Ucraïna plaça de Catalunya
Un centenar d’ucraïnesos s’han tornat a concentrar a la plaça de Catalunya

Poques esperances en la solució pactada

Els concentrats s’han mostrat, en general, molt escèptics amb els resultats de les reunions entre els governs de Rússia i d’Ucraïna per arribar a un acord de pau. Aquest dilluns, s’han fet els primers contactes entre representants de tots dos països sense cap resultat i en els pròxims dies se celebrarà una altra reunió. Molts dels participants en la protesta de la plaça de Catalunya creuen que és impossible negociar res amb Vladímir Putin i esperen que el seu país pugui acabar guanyant la guerra.