Amb la reactivació del turisme europeu i també l’internacional, les autoritats sanitàries espanyoles insisteixen a no abaixar la guàrdia. Després que el Govern espanyol permeti als primers viatgers de fora de la UE aterrar a Espanya sense una prova PCR negativa, el Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries (CAES) demana “rebaixar el to d’eufòria”. “Hem d’evitar dir: ‘Que vingui tothom qui vulgui, que Espanya està oberta al turisme’. Això es pot dir a crits o en veu baixa, i preferiria que es digués en veu baixa”, ha admès el director d’aquest organisme sanitari, Fernando Simón.

“Els turistes vindran i ens vindran molt bé”, ha dit, malgrat tot. També ha especificat que amb les mesures que ara aplica l’Estat espanyol i amb les cobertures de vacunació actual “un brot generat per turistes tindrà un impacte poc important”. Tot i això, insisteix que cal ser prudents, malgrat que ja hi ha un 35 % de la població espanyola vacunada contra el coronavirus amb almenys una dosi.

Mesures per a concerts i festivals d’estiu

També ha demanat prudència especialment per als joves, un col·lectiu amb menys vacunats. En aquest sentit, el director del CCAES ha explicat que aquest col·lectiu és “majoritari” en esdeveniments com poden ser concerts multitudinaris i festivals. Per això, ara es treballa en un document que “es proposarà el propers dies” per reduir riscos.

Simón ha explicat que, sobretot al principi de l’estiu, les dades de vacunació en els grups d’edat més joves encara no seran “ideals” i caldrà mantenir algunes mesures de precaució.