protesta contra israel sant jaume

La Coalició Prou Complicitat amb Israel s’ha manifestat aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume per demanar al nou govern de la Generalitat de Catalunya que trenqui les relacions amb l’estat d’Israel. Més de 200 organitzacions palestines han signat una carta per entregar al nou president, Pere Aragonès, en què li demanen posar fi a tots els acords amb el país asiàtic. L’acció té lloc minuts abans que Aragonès prengui possessió com a cap de l’executiu català.

Els convocants de la concentració denuncien que les institucions i empreses catalanes son còmplices en la violació dels drets dels ciutadans de Palestina i demanen que es promogui la solidaritat dels ciutadans amb aquest territori.

La Generalitat, “còmplice de l’apartheid israelià”

Entre les entitats que han donat suport a la protesta hi ha el grup català de suport a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel, el Consell de la Joventut de Barcelona, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Servei Civil Internacional, el Centre Euro Àrab de Catalunya o Pallasos en Rebeldía.

Un dels membres de la coalició, BDS Catalunya, denuncia que la Generalitat considera Israel com a regió estratègica per invertir-hi. En aquest sentit, qualifica la institució d'”altament còmplice amb l’apartheid israelià“.

Concentracions reiterades

La Coalició Prou Complicitat amb Israel ja es va manifestar diumenge. Segons els convocants, milers de persones es van concentrar a la plaça de Catalunya. A més, el dimarts 18 de maig es van manifestar davant del consolat d’Israel per donar suport a la vaga general convocada a Palestina contra els atacs de l’exèrcit israelià a Gaza.