La Plataforma Salvem el Parc Joan Miró ha reclamat per carta a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que intercedeixi per evitar que aquest espai verd quedi ocupat per les obres de perllongament de l’L8. La plataforma subratlla que la ministra socialista ha declarat en diverses ocasions que s’ha de protegir l’arbrat urbà, en referència a una arbreda de Madrid que es vol talar per les obres de l’L11 de metro.

Els veïns continuen alertant que les obres de l’L8 convertiran una part del parc en una “gran zona logística” que obligarà a talar 118 arbres que tenen més de 40 anys. En aquest sentit, recorden que Ribera ha manifestat que els arbres “són fonamentals en els entorns urbans, i més els arbres madurs”. També, que la ministra ha declarat que “no és possible substituir un arbre madur” per “arbres petit i joves”. Per tot plegat, la plataforma demana reunir-se amb la ministra a la mateixa zona afectada per intentar evitar el que qualifiquen d'”enorme irresponsabilitat” en “el greu moment d’emergència climàtica que vivim”.

“Tenint en compte que és del mateix partit que governa l’Ajuntament, espero que ens escoltin”

Segons el portaveu de l’entitat, Xavier Riu, les declaracions de la ministra “plantegen que una arbreda consolidada en una gran ciutat és un patrimoni a conservar i cal desenvolupar lleis que les protegeixin”. Riu també confia que “tenint en compte que és del mateix partit que governa l’Ajuntament, espero que ens escoltin”.

Crítiques a l’Ajuntament i la Generalitat

La plataforma, que s’ha manifestat en nombroses ocasions, recorda que, en el cas del Parc Joan Miró, les obres suposen perdre “un dels pocs refugis climàtics de l’Eixample” i que això tindrà un impacte negatiu sobre el veïnat i també sobre les escoles de l’entorn. També critiquen que l’Ajuntament i la Generalitat no han acceptat cap de les alternatives que se’ls han plantejat com utilitzar el Pavelló 2 de la Fira de Barcelona o l’espai dedicat al trànsit de vehicles.