verola del mico catalunya

(ACN / Redacció) El Departament de Salut espera que la divisió en cinc de cada dosi de la vacuna de la verola del mico els permeti arribar a unes 10.000 persones a Catalunya. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ que s’estan administrant les vacunes “de manera intradèrmica”, un fet que “no és habitual”, però que els permet “posar entre quatre i cinc vegades més el nombre de dosis que tenen”.

Cabezas també ha apuntat que, tot i no ser una malaltia “freqüent”, han detectat que la verola del mico es comporta d’una forma “diferent” de com ho feia fins ara. “Per això és una emergència internacional de salut pública”, ha afegit.

La mascareta no es traurà per ara al transport públic

La secretària de Salut Pública també ha explicat que “ara com ara” Catalunya no demanarà la retirada de les mascaretes. I ho ha justificat així: “Entrem en una època, la tardor, de transmissió de virus, i no ens costa gens ser una mica prudents”. Cabezas ha manifestat que s’ha de continuar duent la mascareta en el transport públic, encara que hi hagi sistemes de ventilació que renoven l’aire, ja que s’està a prop de moltes persones de grups diferents i “existeix la possibilitat de transmetre el virus”.

Cabezas ha afegit que “la mascareta ens protegeix . Únicament l’estem demanant en unes condicions molt determinades“: dins dels vagons o autobusos, als centres sanitaris i les farmàcies.

19 persones a les UCI

Cabezas ha reiterat que la covid-19 no s’ha acabat, però sí que “les dades són molt millors”. Actualment a Catalunya hi ha 32 casos per cada 100.000 habitants i 19 ingressats a les unitats de cures intensives (UCI). “L’afectació és molt menor, però si tenim 19 persones a les UCI, encara no podem considerar que és una malaltia passada”, ha expressat. Així mateix, Cabezas ha remarcat la importància de seguir las mesures de precaució, i ha instat les persones de més de 60 anys o persones de risc que es vacunin de la quarta dosi per evitar complicacions.