vacuna verola mico

(ACN) El Ministeri de Sanitat ha anunciat l’arribada de 5.000 dosis addicionals de la vacuna contra la verola del mico. En un comunicat difós aquest dilluns, Sanitat ha destacat que amb aquest enviament les autonomies tindran més de 17.000 dosis contra aquest virus, després que al juny n’arribessin 5.300 i a l’agost se’n rebessin més de 7.000.

El Ministeri de Sanitat ha recordat que aquestes vacunes s’han de conservar ultracongelades per garantir-ne la qualitat i que es posen a disposició de les autoritats de salut pública per controlar el brot. A Catalunya, hi ha 1.825 casos de verola del mico, segons dades de divendres.

Vacunes de la verola del mico posades a Catalunya

Des que va començar la vacunació, el 21 de juliol, fins dijous de la setmana passada s’han administrat 1.518 dosis del total de 1.643 del primer lliurament del Ministeri de Sanitat a Catalunya.

Les no administrades es reserven majoritàriament per a vacunació postexposició. D’altra banda, hi ha 2.146 dosis més d’una segona remesa de la setmana passada que encara no s’han administrat.