La 28 edició del Saló de l’Ensenyament ha tancat les portes

aquest diumenge al migdia. També s’ha clausurat amb èxit la Setmana de la Formació i el Treball, que inclou també el saló Futura i ITworldEdu. Amb 85.000 visitants, ha crescut gairebé un 7 % respecte a l’edició anterior.

Un any més els graus en ciències biomèdiques, informàtica i educació infantil i primària han centrat la majoria de les consultes dels visitants. No obstant això, els estudis tecnològics i digitals han vist com augmentava considerablement la demanda respecte d’anys anteriors. Pel que fa a la formació professional, els cicles relacionats amb industrials, la robòtica, la sanitat, el comerç i el màrqueting han centrat major interès entre els futurs estudiants.

Al saló, el Departament d’Ensenyament, la Secretaria d’Universitats i Educaweb han ofert un servei d’orientació per tots aquells que tinguessin dubtes de cara el seu futur laboral. En total, els equips de professionals acreditats han atès 12.000 joves sobre els millors itineraris acadèmics tenint en compte els seus perfils i interessos. Al llarg d’aquests dies, s’han fet una seixantena de visites guiades amb més de 500 estudiants, al voltant de 90 xerrades informatives i una desena de seminaris per a professors.

Una de les xerrades que més interès ha despertat ha estat “Les professions en joc”, una novetat d’aquest any. Es tractava d’una taula rodona, formada per professionals de diferents sectors que han fet un debat sobre el futur d’algunes feines. També ha tingut molt bona acollida entre els joves, diversos tallers i l’espai d’exploració de professions, que ha esgotat totes les places disponibles.

Per altra banda, Futura, el Saló de Màsters i Postgraus, va tancar l’edició aquest dissabte al vespre. Entre els visitants els estudis que major interès van suscitar van ser els relacionats amb les ciències de la salut, com la psicologia o la biomedicina; i les ciències socials, l’educació, gestió cultural i administració i direcció d’empreses. També cal destacar, que els nous màsters i postgraus relacionats amb l’entorn digital també han acumulat moltes consultes.