Del Marroc, d’Andalusia, del Perú, d’Alemanya… i de molts països més. El Festival de Sopes del Món Mundial acull receptes d’arreu que els barcelonins poden tastar acompanyats d’un ambient festiu. Més enllà de la competició, la cita és un símbol de la diversitat de cultures que conviuen a la ciutat i vol fer una crida a trencar les fronteres.

Al darrere, hi ha la Xarxa 9 Barris Acull i la Xarxa d’Intercanvis de Coneixements, que ja fa 14 edicions que van impulsar aquest projecte, on la sopa es converteix en un element comú entre totes les comunitats. L’activitat, que s’ha celebrat a la marquesina de la via Júlia, s’ha amenitzat amb activitats de circ, una batucada i blues.

Carregats amb olles i estris de cuina, els participants han cuinat 67 receptes, des de tradicionals fins a d’altres ben originals. Després de 14 edicions, al festival s’han pogut tastar més de 600 sopes diferents.

Classe magistral amb Pep Salsetes

Com a novetat, els participants van assistir dimarts passat, 21 de març, a una classe magistral amb Pep Salsetes. El cuiner és especialista en llavors “oblidades”, aquelles que feien servir els nostres avantpassats.