Tot i la pluja, avui s'ha repetit la imatge habitual: una cua, en aquest cas de paraigües, per entrar a la Sagrada Família. I coincidint amb l'aniversari de la visita del papa alguns dels turistes que ja van ser a Barcelona fa un any, han tornat a visitar el temple. VIRGINIA, turista de Granada "Vinimos en estas fechas pero nos fue imposible entrar. Y entonces hemos hecho otro viaje. Y digo "pues vamos a aprovechar para verlo por dentro." La majoria, però, va seguir la visita de Benet XVI per la televisió. MARIA ANTÒNIA "A mi em va agradar moltíssim per la tele. Ni m'ho pensava mirar perquè jo aquestes coses no... i de sobte m'hi vaig quedar enganxada tot el matí. Em va agradar moltíssim. I dic, no hi hem estat mai. Passar-hi cada dia amb cotxe i no entrar mai a aquí. I avui dic, doncs entrem-hi." PERE "Havíem vingut quan encara faltava mig any per venir el Papa, que estava tot una mica empantanegat, amb bastides i treballant. I ara es veu tot net, més maco, és clar." Des que fa un any el Papa va visitar Barcelona, l'activitat turística ha estat més prolífica que no pas la religiosa. De fet, en un any a la Sagrada Família només s'hi ha celebrat una desena d'actes. LOLA "Me hubiese encantado ver una misa, una celebración dentro de la Sagrada Família y asistir a ella." MARGARIDA "Ens hagués agradat molt. Avui que hem vingut de turistes però tot i així no ho hem pogut fer. Per què? Perquè no es pot entrar si un no té invitació." Mentrestant, als voltants de la Sagrada Família hi continuen aparcant els autocars turístics. Una imatge que canviarà l'any que ve, quan tindran tindran prohibit l'accés a l'illa on hi ha la basílica.

El mateix cardenal presidirà l’eucaristia commemorativa a les 17 hores, a la qual es pot assistir amb l’acreditació que podia sol·licitar-se fins divendres passat. Com a motiu del 50è aniversari de l’ordenació de Lluís Martínez Sistach, el cardenal donarà gràcies a Déu pel do del sacerdoci ministerial a l’església i farà una pregària per les vocacions sacerdotals.

Martínez Sistach va rebre l’ordenació sacerdotal el 17 de setembre de 1961, a l’església parroquial de Santa Maria de Cornellà de Llobregat. En aquesta mateixa església, va presidir una eucaristia amb els companys de curs i d’ordenació, el passat 11 de setembre.

Quan feia 28 anys de la visita del papa Joan Pau II a Montserrat i Barcelona, el 7 de novembre de 2010, el Vaticà va fer una nova visita apostòlica. El papa Benet XVI va resar la pregària de l’Àngelus a la Sagrada Família i va elevar el temple a la categoria de basílica, com ho són la de la Mare de Déu de la Mercè o la de Montserrat. De fet, l’arxidiòcesi també recordarà els missatges que va deixar el pontífex al seu pas per la ciutat, tant a la Sagrada Família com a l’Obra Benèfico-Social del Nen Déu.