JOSE MARTRAT "Previst sempre ho tenim. Ho tenim sempre en ment, venim cada any i algun dia comprarem, no sabem quan. I sempre venim cada any al saló nàutic a veure què hi ha i a veure si hi ha l'oportunitat de fer-ho algun dia." El Jose ja té un veler però només fa 7 metres i assegura que fa temps que se'ls ha quedat petit. Encara que no té pressa per comprar, el saló li serveix per conèixer les darreres novetats. És el mateix que ha passat a la família de la ??? (escoltar). Per ells, més enllà de la mida, ha de complir altres requisits. PILAR MARTÍNEZ "Buscamos embarcaciones que sean seguras en la navegación y que puedan hacernos disfrutar del mar de una forma divertida pero sin olvidar la seguridad en todo momento." El nàutic és un dels sectors que està notant la crisi, amb una caiguda de vendes de gairebé el 9% aquest 2011. Malgrat els preus, molts aficionats busquen alternatives. JOSÉ LUÍS LUNA, nàutica Navemar "Hay más mercado de segunda mano, los precios de segunda mano han bajado porque hay mucha oferta y mucha gente que quiere vender el barco al precio que sea" L'altra opció és llogar les embarcacions, un mercat que ha crescut un 30% en només 10 mesos. CLARA ALIAGUILLA "Al costat de les naus, estands amb tot tipus d'accessoris i complements. És un àmbit en què s'estan produïnt moltes innovacions, sobretot per crear productes cada vegada més funcionals i respectuosos amb medi ambient." El Saló Nàutic es completa a l'altra banda de la ciutat, al Port Vell. Al Moll d'Espanya, els visitants podran veure una exposició flotant de 130 vaixells de gran eslora.

Per celebrar el 50è aniversari, a més, aquesta edició tindrà una programació especial. Entre les activitats, se celebrarà el Trofeu Saló Nàutic Ciutat de Barcelona-Setmana Catalana de la Vela. És una regata en què participaran unes 700 embarcacions i uns 1.300 navegants, que vol apropar el món de la vela als ciutadans i que omplirà el litoral de la ciutat d’embarcacions durant el primer cap de setmana de la fira.

Enguany, al Saló hi ha 324 expositors nacionals i estrangers i l’exposició flotant del Port Vell té 130 embarcacions de gran eslora. Hi ha programades altres activitats, com ara regates virtuals, baptismes de mar, sortejos de creuers, demostracions, simuladors de pesca i xerrades i seminaris amb navegants i professionals del sector.

D’altra banda, també amb motiu del seu 50è aniversari, l’Ajuntament ha decidit atorgar al saló la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu en reconeixement a la seva tasca en la promoció del sector i la internacionalització de la ciutat.