Aquesta imatge deixarà de formar part del paisatge urbà de la Sagrada Família. El govern municipal prohibirà que els busos turístics puguin accedir a l'entorn de la basílica. Les multes per infringir aquesta norma seran de 90 euros. S'hi prohibeixen les parades dels autocars i s'eixamplen les voreres tant dels carrers de la Marina com de Sardenya a canvi de suprimir-ne un dels carrils de circulació. Unes mesures que volen descongestionar una zona altament turística. GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "És l'aposta que aquest Ajuntament està fent per atacar un problema que estem arrossegant des de fa molt de temps, un problema que genera una conflictivitat a l'entorn de la Sagrada Família." Els autocars podran desencotxar aquí, a l'avinguda Diagonal amb plaça de Neruda, un dels punts on s'habilitaran les 52 places d'aparcament, vuit més de les que hi ha ara. Aquí els autocars podran aturar-se durant uns deu minuts per deixar i recollir passatge, un cop baixin els turistes, els autocars s'hauran de traslladar a altres aparcaments de la zona per esperar-los. Aquest serà un dels carrers per on accediran els turistes a la Sagrada Família un cop baixin dels autocars, un carrer que incrementarà considerablement el seu trànsit de vianants per això no es permetrà aparcar-hi motocicletes, es treuran el màxim d'obstacles i es controlaran terrasses i vetlladors. No són les úniques mesures que s'aplicaran a les voreres, també s'hi posarà senyalització turística per orientar els visitants i s'ampliaran els passos de vianants. Unes mesures que costaran 700 mil euros i que estaran en funcionament durant la Setmana Santa de 2012.

L’Ajuntament vol reordenar l’accés d’autocars turístics a la basílica de la Sagrada Família creant una zona de pacificació del trànsit, fent millores en l’espai urbà per facilitar el desplaçament dels vianants i ampliant el nombre total de places d’aparcament per a autocars. Les millores s’aniran implementant gradualment i estaran a ple funcionament la propera primavera. Per fer-ho, el consistori ha elaborat una proposta de reordenació de l’entorn del temple, amb l’objectiu de descongestionar els entorns de la basílica i minimitzar l’impacte de l’activitat turística al barri.

Objectiu: allunyar els autocars del temple

Les parades d’autocars que se suprimiran són les ubicades davant les façanes de la Passió i el Naixement, als carrers de Sardenya i la Marina. En aquests dos punts, les voreres guanyaran un 50% d’ample, i passaran dels cinc metres actuals a set metres i 25 centímetres. Les dues parades es traslladen a una zona propera, la de la plaça de la Hispanitat i els seus entorns. Aquesta zona guanyarà places d’aparcament  per a autocars turístics, de manera que es passarà de les 44 actuals a 52, i es crearan tres itineraris senyalitzats perquè els turistes accedeixin a peu al temple. L’itinerari 1 pujarà per una vorera del carrer de Sardenya des de la zona de la plaça de Pablo Neruda. L’itinerari 2 ho farà per la Diagonal, Lepant i Marina des de la plaça de la Hispanitat. I l’itinerari 3 pujarà pel carrer de la Marina, a partir de la Diagonal, entre Lepant i Padilla.

Els veïns demanen una solució definitiva

El president de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, Jaume Torrens, ha lamentat la “brutal pressa electoral” per presentar-los la proposta municipal. En declaracions a Europa Press ha dit que l’Ajuntament els va convocar a una reunió aquest dimecres i el projecte només es va acabar explicant a un dels membres de l’associació.  Sobre la proposta, els veïns diuen que s’acosta a les seves demandes, però ha reclamant que les mesures siguin provisionals i que no hipotequin “actuacions posteriors.” Els veïns havien denunciat reiteradament la presència massiva d’autocars als voltants de la Sagrada Família, i fins i tot van convocar una cadena humana de protesta.