La Guàrdia Urbana va rebre el primer avís a dos quarts de cinc de la tarda. Va ser un veí qui va alertar-los que la calçada s'enfonsava a poc a poc. Els agents van acordonar la zona i a les 9 el paviment va cedir i es va crear un esvoranc d'uns 20 metres quadrats. Durant la nit, els bombers de Barcelona han sanejat l'espai amb una retroexcavadora i una bomba per treure'n l'aigua acumulada. Des d'aleshores, i per poder obstruir la claveguera que s'havia col·lapsat, el subministrament del gas ha quedat tallat. FRANCINA VILA, regidora d'Horta Guinardó "El que se'n dedueix és que hi ha hagut una saturació del clavegueram, fet que ha provocat que anés sobreeixint l'aigua, que s'anés fent una bassa i que al final fes molta pressió i per això ha caigut el paviment del carrer." Per seguretat s'han desallotjat 14 persones que viuen en vuit pisos d'aquest habitatge. Se'ls ha traslladat provisionalment a un hotel de la zona. ISABEL, veïna "Primero nos han dicho que no había peligro. Y en principo nos están diciendo ahora que peligro no hay pero que mejor que saliéramos y que nos desalojaran por precaución simplemente. Y bueno, estamos confiados pero un poco nerviosos porque no sabemos qué va a pasar." Durant la nit els Bombers han treballat a marxes forçades per tapar l'esvoranc. L'objectiu ha estat evitar que, si tornava a ploure, s'acumulés més aigua al forat.

Després de ser atesos pels serveis del Centre d’Emergències i Urgències Socials, els 14 adults i dos menors desallotjats han passat la nit en un hotel, de forma provisional i, segons fonts municipals, no podran tornar-hi fins que no s’hagi reparat l’esvoranc.

La Guàrdia Urbana va rebre l’avís d’un veí que els va alertar d’un “petit esvoranc del paviment” a les 16.30 hores, segons ha informat l’Ajuntament. Els agents van procedir a acordonar i controlar la zona, mentre que Bombers de Barcelona va comprovar que la causa de l’esquerda i l’enfonsament fos una compactació del terreny.