En els darrers 12 mesos han mort 69 persones sense llar que vivien o havien viscut al carrer a la ciutat. Per visibilitzar la seva petjada, aquest dimecres la plaça Nova, a tocar de la Catedral, s’omple de sabates en un acte de record i homenatge. La iniciativa, impulsada per Arrels Fundació, té el suport d’una vintena d’entitats.

L’objectiu és recordar les persones sense sostre mortes i també sensibilitzar sobre els efectes de viure al ras sobre la salut i el dret a la vida de les persones.

No ens cansem de dir-ho: haver de viure al carrer significa exposar-se a riscos durant tot l’any i vulnera el dret a la salut, a la vida i el record
Arrels Fundació

Una mort cada cinc dies

De les 69 persones mortes que vivien o han viscut al ras, 59 eren homes i 10 dones. De mitjana, tenien 55 anys i, per tant, han viscut 27 anys menys que la resta de barcelonins.

La més jove és deia Amine, i tenia tan sols 28 anys quan va morir a causa del fred quan dormia al ras. Com ella, una de cada quatre persones del col·lectiu han mort directament al carrer, i una altra víctima de la violència.

Noms i petjades contra l’oblit

L’Amine va morir a causa del fred quan dormia al carrer amb 28 anys d’edat

Cada any s’organitza un acte públic de reconeixement en memòria d’aquestes persones. La instal·lació de sabates en recorda un a un els noms i es pot visitar durant tot aquest dimecres a la plaça Nova. A partir de les 18 hores s’ha fet l’acte central amb la lectura d’un manifest.