ÀNGELS GARCÍA, plataforma Salvem la Rotonda "Estem esperant que el nou ajuntament marqui una pauta nova respecte al que shavia marcat l'antic ajuntament. Llavors esperem que això només sigui un petit ensurt i se sàpiga reconduir el tema, tenim totes les esperances posades en el nou alcalde."

Els opositors al projecte temen que amb la reforma que farà l’empresa Nuñez i Navarro -propietària de la finca- es perdi una part important d’aquesta construcció modernista del 1906. De moment, ho han denunciat als jutjats i, mentre esperen un pronunciament, demanen al nou govern de la ciutat que hi actuï. Per la seva banda, han previst mobilitzar-se, aquest dijous, davant de l’edifici històric.

El mirador privilegiat de principis de segle XX

Situat als peus de l’avinguda del Tibidabo, a la confluència del passeig de Sant Gervasi i el carrer de Balmes, l’edifici de La Rotonda admira la ciutat des de principis de segle XX, sobretot des del distingit torreó que el corona. L’arquitecte Adolfo Ruiz Casamitjana va projectar l’obra seguint els cànons d’un modernisme neoclàsic per acollir un hotel. Així, va ser el Metropolitan i, més endavant, La Rotonda, per experimentar l’abandonament als anys 70. Més tard, va passar a integrar l’hospital de Sant Gervasi, especialitzat en salut mental i geriatria.

200711rotonda+