Els Mossos ha explicat que els robatoris es produeixen als caixer automàtics situats a l’exterior de les entitats bancàries. Segons les informacions de la policia, els lladres bloquejen amb una peça metàl·lica l’espai per on surten els diners i esperen que vingui algun usuari. La víctima fa l’operació i, en veure que no surten els bitllets, marxa pensant que s’ha produÏt algun error en el funcionament del caixer. LLavors, els lladres retiren el mecanisme i es queden amb els diners.
El 16 de juliol la policia va detenir quatre persones a qui acusen d’un delicte d’estafa. Els van enxampar “in fraganti” gràcies a la col·laboració ciutadana. Un veí va trucar a la policia i va explicar que estava veient com diferents persones intentaven treure diners, sense èxit, d’un caixer automàtic. Segons el relat de l’home, quan els clients marxaven, un altre grup va entrar al caixer, el va manipular i en va treure els bitllets que havien quedat retinguts. En arribar al lloc dels fets, els Mossos van trobar els presumptes lladres i, durant l’escorcoll, els van trobar diners en metàl·lic, cola instantània, cinta adhesiva i un tornavís entre d’altres.
Consells pràctics per evitar estafes
Per aquestes fets, els Mossos d’Esquadra han mantingut diverses xerrades amb els responsables de les entitats bancàries perquè n’alertin els clients. D’altra banda, fan diferents recomanacions als usuaris per evitar estafes. Entre altres mesures, la policia recomana utilitzar els caixers automàtics situats a l’interior de les entitats i no els que són al carrer. També aconsellen tancar sempre la porta quan s’accedeix al caixer i no entrar mai acompanyats de desconeguts. Altres recomanacions són marcar el número secret tapant amb les mans el teclat i no confiar en desconeguts que ens vulguin assessorar sobre el funcionament de l’aparell.