El document s’anomena Decàleg de bona praxi mèdica en temps de retallades i recull 10 punts que, segons els metges, “reforcen el compromís de la professió mèdica en temps de crisi”.

El primer punt anima els metges a anteposar el criteri clínic i a no diagnosticar “influenciats per criteris d’estalvi econòmic”. També recomana dedicar el temps necessari a cada pacient, exigir una agenda sense massificacions i rebutjar les consultes simultànies, ja que “la pressió porta a l’error”. El decàleg també anima els metges a receptar els fàrmacs segons “el criteri científic” i refusar les intromissions en l’acte mèdic. En aquest sentit, adverteix que cal esquivar el traspàs de competències mèdiques a altres categories professionals sanitàries.

Altres punts del document aconsellen prioritzar l’assistència sanitària per davant de la tasca burocràtica, que diuen que actualment ocupa un 30% del temps del metge. També recomanen redactar les històries clíniques de forma “clara, precisa i completa” i animen els facultatius a cuidar la seva salut laboral.