Les obres afectaran gairebé totes les línies de Rodalies, que hauran de modificar els horaris i els recorreguts. També s’establiran serveis alternatius en metro i autobús (vegeu vídeo). Rodalies calcula que el temps de viatge s’incrementarà una mitjana de 20 minuts.

Les obres començaran el 4 d’agost i duraran tres setmanes. Durant aquest temps, es canviarà la catenària flexible per una de rígida i es col·locaran les bigues de la coberta, que després s’urbanitzarà per convertir-la en una rambla enjardinada.

Aquest no és el primer cop que les obres obliguen els viatgers a fer transbordaments i a sortir abans de casa. Fa dos anys, també a l’agost, es va interrompre la circulació de trens entre les estacions de plaça de Catalunya i Arc de Triomf per instal·lar la nova catenària. L’últim gran projecte que ha provocat alteracions ha estat la interrupció de la circulació entre Sant Andreu Arenal i el Clot, per les obres de la Sagrera. Durant sis mesos els viatgers van haver de fer el transbord en metro o autobús