Un client del restaurant 99 Sushi Bar del carrer del Tenor Viñas, a Sant Gervasi – Galvany, ha estat víctima d’un assalt amb arma de foc —no se sap si real o falsa— mentre sopava, segons ha informat ‘El Confidencial’. Fonts policials no han confirmat el lloc ni tampoc els detalls de l’acció delictiva, però han explicat a betevé que s’ha obert una investigació pel robatori d’un rellotge de luxe en un local del barri, i que es busca l’autor dels fets.

El robatori va passar dimarts al voltant de les 21 h, quan el lladre hauria entrat al restaurant i s’hauria dirigit a la víctima apuntant-lo amb una pistola. El lladre li va assenyalar el rellotge, un Rolex valorat amb 14.000 euros, perquè li entregués, cosa que va fer de seguida, segons detalla el mitjà digital.

Els veïns alerten que no és un fet aïllat al barri

Alguns dels comerços i locals dels entorns del Turó Park alerten que no és un fet aïllat i que ja fa anys que passa. Des de Flors Zinnia expliquen a betevé que al barri hi ha hagut un increment de robatoris de rellotges d’alta gamma. “Normalment els roben el rellotge al carrer amb una estrebada”, ha afirmat a betevé una treballadora.

Des del restaurant Aspic, veí del local japonès, asseguren que els clients diuen que aquí no s’està tranquil. “No només roben rellotges, també bosses de mà”, assegura, Jaume Domènech, un empleat de l’establiment. Domènech afegeix, “molts clients ens ho diuen, que ara no s’atreveixen a portar rellotges, fins i tot algun client que porta un Rolex i que diu que no el tornarà a treure al carrer. “

Des del Cafè Turó, un dels seus treballadors en Simone Potenza, confirma el mateix, que hi ha robatoris des de fa anys, en concret des de la pandèmia. “A nosaltres ens ha passat que han robat el rellotge a algun client quan marxava de la terrassa”. Assenyala que en diversos casos “els lladres van en moto, arrenquen amb una estrebada el rellotge, i fugen ràpidament”. Per un altre banda Potenza també es mostra optimista amb la la feina policial, “la policia aquí ens ajuda, jo personalment tinc el WhatsApp dels Mossos per qualsevol cosa que passi, jo crec que entre tota la comunitat podrem solucionar el problema.”

Els veïns també viuen amb certa preocupació l’actual augment de robatoris, la Patricia Amelote denuncia que, “Barcelona ja no és la que era, aquí al barri des de fa uns anys no es pot anar tranquil, especialment als turistes que els agafen els rellotges i els tiren al terra. La meva mare és gran i em fa molta por que tregui alguna joia de tota la vida i li puguin fer mal. Ens agradaria més presència policial amb patrulles de paisà.”

En Jordi Amades relativitza l’alarmisme i creu que la situació d’inseguretat és a tota la ciutat. “Vaig molt tranquil pel carrer. Tampoc podem demanar més seguretat, pots posar l’exèrcit aquí i la situació seguirà igual. La misèria és la veritable culpable de tot plegat.”

Més robatoris a l’estiu i al carrer

L’estiu del 2022, la policia catalana va crear la unitat Grup Titani per donar resposta a l’elevat nombre de robatoris de rellotges d’alta gamma a la ciutat. En molts casos, el perfil de les víctimes són turistes i el “modus operandi”‘ acostuma a ser una estrebada al carrer. A vegades també s’ha denunciat el robatori d’un rellotge amb el mètode del matalleó, que és força agressiu. Aquest tipus de fets delictius s’incrementen amb l’arribada de la calor, la roba de màniga curta que deixa els canells a la vista i l’afluència més elevada de turistes.