El nou barri de la Marina del Prat Vermell tindrà un ambulatori propi. L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per cedir un solar del carrer de Cobalt a la Generalitat perquè aixequi un nou centre d’atenció primària a la zona. El nou equipament ha de donar servei als prop de 30.000 veïns nous que han de traslladar-se al barri, que ara mateix està en plena transformació.

Pol d’equipaments

Des del consistori asseguren que ara mateix la cessió del solar està en tràmit i, segons les previsions, es formalitzarà durant el tercer o quart trimestre del 2024. Un cop estigui enllestida la cessió, la Generalitat iniciarà la construcció de l’ambulatori que ha d’aixecar-se en un espai on també hi haurà altres equipaments, com ara un institut escola.

Es tracta d’una bona notícia per als veïns que acaben de traslladar-se a la zona. La Sandra López, veïna d’un dels bloc nous, assegura que va ser la promesa de nous equipaments el motiu que la va fer decidir traslladar-se al barri de la Marina del Prat Vermell en lloc de decantar-se per un altre barri.

Descongestionar l’antic CAP

A banda de donar servei als nous veïns, la idea és que el nou CAP serveixi per descongestionar el que hi ha actualment a la Marina de Port, el CAP Doctor Carles Ribas, i que dona servei a alguns veïns de la Marina del Prat Vermell.

Des de l’entitat Marina Viva, Daniel Fernández, explica que amb l’arribada dels nous equipaments la Marina del Prat Vermell té l’oportunitat de construir un barri des de 0.