La plaça de George Orwell, al barri Gòtic, és segons un estudi municipal una de les zones on el soroll està per sobre del que recomana l’Organització Mundial de la Salut. L’Esther viu a la zona des del 1991 i assegura que sempre ha estat envoltada de soroll. Per això quan és a casa sempre va amb auriculars . “Vols estudiar i no pots perquè no et pots concentrar, vols escoltar la ràdio i l’has de posar a un volum que és impressionantment alt. Volts escoltar la televisió a través d’internet perquè no tinc televisió de l’altra, doncs el mateix, no la pots escoltar si no et poses cascos”.

Prova pilot dotada amb 100.000 euros

Per pal·liar els efectes nocius per a la salut que provoca aquesta situació, el districte de Ciutat Vella ha decidit posar en marxa una prova pilot per insonoritzar amb vidre doble les finestres dels habitatges dels carrers de l’Arc del Teatre, de Guàrdia, de Lancaster, d’Escudellers i entorns.

La regidora del districte, Gala Pin, assegura que “tothom que tingui el seu habitatge habitual en règim de lloguer o compra podrà accedir a aquestes ajudes perquè aquesta és una zona on també tenim els edificis amb mala qualitat i, per tant, té sentit que nosaltres puguem donar aquestes ajudes”.

Les bases per definir els beneficiaris d’aquesta línia d’ajuts, dotada amb 100.000 euros, estaran enllestides abans de finals d’any.