Els fets han passat de matinada. A les 01.45 h, una patrulla de la Guàrdia Urbana ha observat com un cotxe no respectava un semàfor en vermell a la confluència de la ronda de la Universitat i el carrer de Balmes. Els agents han seguit el cotxe per denunciar-lo i l’han aconseguit aturar. Però un cop s’anaven a dirigir a ell, el conductor ha fet una maniobra evasiva que ha obligat un dels agents a saltar per no ser atropellat.

A partir d’aquest moment s’ha iniciat una persecució pels carrers de l’Eixample, durant la qual l’infractor s’ha saltat tots els semàfors en vermell. La col·laboració d’un cotxe de la Policia Nacional ha estat determinant per aturar el vehicle a la Diagonal en sentit Llobregat.

El conductor, David G. A., de 39 anys, ha estat detingut i li han imputat un presumpte delicte d’apropiació indeguda, robatori amb força i atemptat contra un agent de l’autoritat.

Robava bateries de moto

Els agents de la Guàrdia Urbana han escorcollat el cotxe i, a l’interior, hi han trobat 15 bateries de moto i diverses eines amb els quals suposadament ha comès els robatoris. Efectius del cos han fet una inspecció ocular pels carrers de l’Eixample i han pogut localitzar diverses motos forçades i sense bateria a la zona del carrer d’Aribau. Els agents han deixat un avís als propietaris de les motos perquè s’apropin a la Unitat Territorial de l’Eixample on es porten les diligències policials.