La crisi ha destruït l'estat del benestar i cal treballar per recuperar-lo. Amb aquesta tesi, la plataforma Prou Retallades ha demanat al govern que canviï de rumb. JOSEP MARIA ÀLVAREZ, secretari general d'UGT a Catalunya LAURA COLLS, vicepresidenta de la FAPAC Consideren que l'austeritat no serveix per recuperar llocs de treball ni per fomentar el creixement. Per això, volen que es promoguin les polítiques socials i que s'aturin les retallades en sanitat i educació. Entre les propostes recollides al memoràndum, demanen que es posi en marxa l'anomenada renda garantida de ciutadania. Per intentar que tiri endavant, des de la plataforma han anunciat que presentaran una iniciativa legislativa popular. LLUÍS RABELL, president de la FAVB Avui mateix enviaran al govern el memoràndum que recull aquestes propostes i també una petició per reunir-se amb el president de la Generalitat i amb representants de tots els grups polítics. Si no se'ls escolten, han advertit, continuaran les mobilitzacions.

La plataforma Prou Retallades ha demanat aquest dimarts al govern de la Generalitat que canviï de rumb perquè la crisi ha destruït l’estat del benestar. Critiquen que les polítiques d’austeritat implantades pel govern català no serveixen per crear llocs de treball i que aturin les retalles en sanitat i educació.

Crear una renda garantida de ciutadania

L’associació ha plantejat que es creï una renda mínima ciutadana que garanteixi que cada persona tingui uns ingressos mínims de 664 euros al mes. Tant aquesta com altres propostes les faran arribar aquest dimarts a l’executiu català. La plataforma ha advertit que si no hi ha respostes en aquest sentit, seguiran amb les accions de protesta i les mobilitzacions.