El Turó de la Font de la Guatlla s’ha quedat sense l’únic parquímetre des d’on els veïns podien tramitar els tiquets de l’àrea verda. Barcelona Serveis Municipals (B:SM) el va retirar fa algunes setmanes perquè tenia poc ús i perquè segons l’empresa municipal els veïns poden pagar les places d’estacionament regulades des de qualsevol altre parquímetre de la ciutat o des de l’aplicació mòbil. Tot i que ja no hi ha parquímetre, l’Ajuntament encara no ha retirat el senyal vertical que indica el servei.

El parquímetre que s’ha eliminat estava situat al carrer de la Dàlia, un dels pocs carrers del turó on es pot aparcar, ja que en aquesta zona de la Font de la Guatlla hi ha molts passatges als que només es pot arribar a peu perquè, o bé són estrets o s’accedeix a través d’escales. Per això, el veïnat de la zona està sorprès amb la retirada de la màquina i lamenten que ara han de baixar fins a la part baixa del turó a pagar l’estacionament dels seus vehicles privats. O sinó creuar l’avinguda de Francesc Ferran i Guàrdia i donar la volta al Poble Espanyol per fer-ho.

En resposta a betevé, B:SM explica que hi ha fins a quatre parquímetres alternatius a prop, el més proper a 100 metres. A més, l’ens municipal diu que ja no cal posar el rebut del pagament a l’interior del vehicle i que el veïnat pot fer el tràmit a través de l’aplicació mòbil. D’aquesta manera, a més, es pot pagar l’estacionament del vehicle, si es vol, durant un any. Operació que si es fa des d’un parquímetre es limita a com a màxim dos mesos. Els veïns, però, no estan conformes amb aquesta explicació i es pregunten què passa si algú vol pagar en efectiu o no disposa de telèfon mòbil en el moment de l’estacionament.