L’arrestat, que va quedar en llibertat just l’endemà dels fets, va demanar, segons un dels testimonis, el número de placa a un dels policies, i això va enfurismar la patrulla, que va respondre amb contundència, com pot intuir-se en el vídeo penjat a YouTube. La versió policial, en canvi, mantenia que el jove havia impedit la marxa del seu vehicle i se l’acusava d’un delicte d’atemptat a l’autoritat. De fet, el resultat de l’anàlisi realitzada “a posteriori” per Afers Interns revela que ningú no va denunciar formalment l’actuació dels agents. La investigació “reservada” per “esclarir les circumstàncies” que van envoltar l’arrest conclou, a més, que el procediment dels Mossos “va ser correcte” i que no van incórrer “en cap cas” en un suposat delicte penal o disciplinari.

En l’informe policial es detalla que a quarts d’11 de la nit es va observar com un individu s’apropava “amb una capsa” a un grup de gent, i es van pensar que potser pretenia fer “algun tipus de transacció irregular”. Quan ell va veure la patrulla, “va intentar amagar algun objecte”, raó per la qual es va mirar d’esbrinar què era. Una de les persones a qui aquest jove es va dirigir va relatar als Mossos que “havia intentat vendre una tauleta a canvi de diners o droga”. Resultava, a més, que tenia diversos antecedents policials, com es va poder comprovar. Mentre la policia va intervenir la tauleta per confirmar si havia estat sostreta, el noi “va adoptar una actitud cada cop més agressiva” i va ser aleshores quan va sol·licitar el número de placa a un agent.

Tot i que, segons diu el comunicat del cos, es va optar per abandonar el lloc dels fets, l’arrestat ho va impedir i fins i tot va obrir la porta del vehicle per intentar recuperar la tauleta. L’acció que segueix és coneguda, si bé durant el trasllat en dependències policials, es va instar el presumpte agredit a ser visitat per un metge a l’hospital. Ell, tanmateix, ho va refusar perquè va dir “que no li passava res”. L’únic “però2, apunta l’informe, és que no es lliurés un document que acredités el comís temporal de la tauleta, per bé que afegeix que “l’entorn on es van desenvolupar els fets no era favorable per a determinats tràmits administratius”.