A dos quarts de nou del matí dos equips de la Guàrdia Urbana han desallotjat aquesta nau. Està situada al número 78 del carrer de Joan d'Àustria i des del mes de juny que estava ocupada. A l'interior hi vivien vuit persones d'origen romanès i una d'origen maurità. Totes elles viuen de la venda de ferralla. Els propietaris ja fa mesos que havien denunciat l'ocupació de la nau i un informe dels bombers constatava que els que hi dormien tenien l'aigua i la llum punxades del carrer. En vista del risc d'incendi, la Guàrdia Urbana ha procedit a fer el desallotjament. CARLES REYNER, portaveu de la Guàrdia Urbana "Aquestes persones s'havien construït dins de la nau com una mena d'habitacles amb fustes i diferents materials que havien anat acumulant. Havien punxat la llum i tot una mena de subministres. Nosaltres hem actuat arran de la sentència basada en un informe demanat per l'Ajutnament i fet pels bombers, en el qual acreditava que no hi havia tot una sèrie de condicions que feia presumir que podia haver-hi algun incendi" Els Serveis Socials ha ofert ajuda i un lloc on passar la nit a les nou persones. L'Ajuntament assegura que quatre ho han acceptat, però ells ho neguen. També la Xarxa d'Assentaments del Poblenou critica que no se'ls hagi avisat per fer de mediadors durant el desallotjament. ANDRÉS G. BERRIO, advocat de la Xarxa d'Assentaments del Poblenou "L'Ajuntament de Barcelona ha esquivat a les associacions de veïns que estem treballant per la defensa i els drets de les persones. L'únic que volem és que la gent tingui i conegui els seus drets, si hi ha un desallotjament que tinguin informació de que es produirà aquest i òbviament garantir que tinguin una sortida lliure. El que ens hem trobat en aquesta situació és que només s'ha informat verbalment a persones que no entenien bé l'idioma." El desallotjament s'ha dut a terme de manera tranquil·la i no hi ha hagut cap incident.

El desallotjament s’ha produït a dos quarts de nou del matí, quan efectius de la Guàrdia Urbana han entrat a la nau industrial del número 78 del carrer de Joan d’Àustria, al Parc i la Llacuna del Poblenou. A l’interior hi havien 8 persones d’origen romanès i una d’origen maurità que subsistien a través de la venda de ferralla.

La propietat havia denunciat que la nau es va ocupar el passat mes de juny i un informe de bombers constatava que els ocupants tenien l’aigua i la llum punxada del carrer. Davant el risc d’incendi, la Guàrdia Urbana assegura que els va comunicar fa uns dies que procediria al desallotjament de la nau. Segons l’advocat Andrés García Berrio, la comunicació es va fer només de manera verbal i els residents no la van poder entendre.

Els serveis socials han ofert suport i acolliment a les nou persones residents a la nau. L’Ajuntament assegura que quatre ho han acceptat, però ells ho neguen.