terrassa Gòtic

L’Associació de Veïns del Gòtic denuncia que el restaurant Avinyó 10, ubicat al carrer de la Trinitat (el Gòtic) manté les 21 taules exteriors, tot i haver estat expedientat per no tenir llicència de terrassa. Al mes de desembre, el districte de Ciutat Vella va obrir expedient a l’establiment per demanar que retiressin les taules que ocupen la totalitat del carrer, però no ho han fet. I és per això que des de la plataforma veïnal demanen a l’Ajuntament de Barcelona que actuï amb contundència perquè l’establiment compleixi la normativa.

Endurir la normativa i les sancions als restaurants

Els veïns lamenten la situació i creuen que cal endurir les sancions als establiments que no compleixin la normativa, ja que consideren que al Gòtic “els incompliments i abusos són generalitzats”. Des de la plataforma expliquen a betevé que, tal com està plantejat el reglament, als grans restaurants “els surt més a compte pagar les multes o recórrer-hi en contra” i continuar amb l’activitat. I, per això, consideren que cal “anar més enllà” i aplicar sancions que impliquin precintar el local i suspendre’n l’activitat.

En els darrers mesos, l’Ajuntament de Barcelona ha limitat els horaris de les terrasses per reduir el soroll nocturn a punts com el carrer d’Enric Granados o les places de Gràcia. Una reducció dels horaris que ha reobert el conflicte amb el Gremi de Restauració, que rebutja la mesura.