Representants veïnals a l'expectativa de les mesures anti soroll d'Enric Granados

El Gremi de Restauració de Barcelona vol reunir-se urgentment amb l’alcaldessa, Ada Colau. Ho exigeix després que en les darreres hores els establiments del carrer d’Enric Granados ja han anat rebent la notificació oficial en què se’ls comunica la reducció de l’horari de les terrasses una hora com a mesura antisoroll. Proposen que la reunió sigui durant la setmana que ve, quan, diuen, Colau serà a Barcelona per participar en els actes commemoratius de l’atemptat de la Rambla.

Pallarols insisteix que Colau “ha d’interrompre les seves vacances” i “donar la cara”. “És inadmissible que, quan el sector s’està mobilitzant per respondre a l’agressió que suposa reduir l’horari de les terrasses, la màxima responsable política del consistori romangui desconnectada de la ciutat i al marge de l’enrenou que ha creat”, ha sentenciat Pallarols.

Colau ha de donar la cara; ha prescindit del període vacacional de la resta sense renunciar, evidentment, al seu
Roger Pallerols, director del Gremi de Restauració de Barcelona

Cobertura jurídia gratis per als agremiats

El gremi s’ha posat en contacte amb els restauradors afectats —tant els d’Enric Granados com els de la resta de punts de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Gràcia, on el govern municipal ha anunciat una retallada horària— i donarà cobertura jurídica gratuïta a tots els seus agremiats.

A més, el gremi assegura que l’Ajuntament “ha desoït la recomanació de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona“, qui, en un comunicat recent, va demanar posposar la tramitació al mes de setembre per “evitar la indefensió dels restauradors atesa la realitat fàctica d’un mes en què la ciutadania acostuma a fer vacances”. També afegeixen que l’alcaldessa, ara, “ha trencat la seva paraula i ha reobert, de forma unilateral, la guerra contra la restauració”.

Les terrasses d’Enric Granados encara no hauran de tancar una hora abans. Ho faran una vegada hagi conclòs la tramitació administrativa dels expedients.