El districte de Ciutat Vella ha expedientat un bar del carrer de la Trinitat, al Gòtic, perquè tenia 21 taules a la terrassa quan a la llicència d’activitat no n’hi constava cap. Tot i que es va instar als responsables de l’establiment que les retiressin, aquest dimecres encara seguien ocupant tota la via. Aquest és un dels 25 expedients de terrasses que ha signat en un mateix dia el regidor del districte, Jordi Rabassa.

17 sancions molt greus

El cas de la terrassa amb 21 taules és el més greu, però no l’únic. En total, el districte ha detectat 17 sancions molt greus, sobretot per posar taules sense tenir llicència per fer-ho. Entre els casos detectats pel districte hi ha el d’establiments de restauració amb vuit o nou taules a la terrassa sense tenir-ne permís. De la resta d’expedients oberts n’hi ha set de greus i un de lleu.

Les inspeccions a terrasses continuen

Rabassa alerta que les inspeccions a les terrasses continuen. De fet, a principis de novembre el regidor ja va anunciar l’obertura de 19 expedients més a terrasses per infraccions greus o molt greus. Aquests inicis de sanció són part del resultat de l’obertura de 214 expedients informatius a desenes de terrasses de Ciutat Vella, fruit de les inspeccions que es van fer a l’agost i el setembre. Per als establiments afectats, això pot comportar la retirada de la llicència de terrasses i la inhabilitació durant un any si no rectifiquen i la sanció passa a ser ferma. Els restauradors s’exposen, a més, a una sanció de 3.000 €. Al districte hi ha en total 829 terrasses.