Els veïns del barri de Font de la Guatlla s’han trobat aquest dimecres al matí amb una desagradable sorpresa: la plaça de davant del Poble Espanyol i els entorns, plens de brutícia. Són les restes d’un botellot multitudinari que s’ha celebrat durant la nit de Halloween. El terra, els bancs de la plaça i les zones de jardí han aparegut plens d’escombreries: ampolles de licor, bosses de gel i plàstics.

Entre les restes també s’hi poden veure molts gots roses on s’hi llegeix la paraula ‘Mascarada’, el nom de la celebració de Halloween que s’ha fet a la nit al Poble Espanyol. Això fa pensar que molts dels incívics provenien de la festa de dins el recinte, que s’ha allargat fins a les sis de la matinada.

Des de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que aquesta nit no s’han produït incidències destacades a la ciutat. Durant la nit de Halloween, el dispositiu ha estat el mateix que el d’una nit de cap de setmana, quan ja es reforcen els efectius.

brutícia botellot Montjuïc

Els veïns fa temps que alerten de botellots a la zona

El botellot d’aquesta passada nit no és un fet aïllat en aquest punt de Font de la Guatlla. De fet, els veïns fa temps que estan en alerta per la proliferació d’aquestes concentracions que, sobretot, passen les nits de dijous a diumenge. Es queixen del soroll que han de suportar durant la nit, mentre s’allarga la festa, i també de la brutícia que es troben l’endemà, com ha passat ara.

Aquest és un punt que ofereix bones vistes panoràmiques de la ciutat i els veïns temen que es pugui convertir en un nou focus d’atracció pels turistes, com ja ha passat en altres punts com el Turó de la Rovira. Fins ara, el consistori ha descartat que aquests botellots siguin “massius o organitzats”. Asseguren que la Guàrdia Urbana ha desallotjat l’espai en diverses ocasions l’espai i que s’ha reforçat la neteja de manera puntual.

brutícia botellot Montjuïc