La fundació FAADA ha aconseguit alliberar el Linito, un mico caputxí que feia gairebé 35 anys que vivia en una petita gàbia, de 2x1x1, en el menjador d’un pis a Barcelona. Segons ha explicat l’entitat, la propietària era una dona de 80 anys que no podia fer-se’n càrrec i que l‘havia comprat per 45.000 pessetes. La dona reconeixia que des del 2014 l’animal no havia sortit de la gàbia. A més, l’habitacle en moltes ocasions estava brut i no tenia llum directa. Per això, el Linito, tenia un aspecte molt deteriorat.

La fundació va tenir coneixement del cas l’any 2014, però fins ara no han aconseguit alliberar-lo. Primer van intentar convèncer la propietària perquè els cedís l’animal, però no ho va acceptar. En un comunicat asseguren que van denunciar el cas a l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i a la Fiscalia de Medi Ambient. Ara bé, diuen que en 10 anys, mai no hi van intervenir.

Expliquen que, fins i tot, l’any passat van tornar a insistir a l’Ajuntament sobre el cas, ja que la tinença d’aquestes espècies està prohibida a la ciutat. En el comunicat, expliquen que el consistori els va dir que no podien actuar per falta de competències.

L’Ajuntament ho havia posat en coneixement de la Seprona

Segons informen fonts municipals, l’àrea de Benestar Animal de l’Ajuntament tenia coneixement que en aquesta llar vivia un mico caputxí en unes condicions que no eren favorables. Aquesta situació s’havia posat en coneixement de la Seprona reiteradament perquè l’Ajuntament no és competent en la gestió d’aquest tipus d’animal.

A finals del mes de gener, tècniques de l’àrea de Benestar Animal, conjuntament amb les entitats FAADA i Fundació Mona, van realitzar una visita al domicili i es va elaborar, per part de l’Ajuntament, un informe sobre l’estat de l’animal. Aquest informe es va traslladar a través de la Guàrdia Urbana a Seprona i Agents Rurals.

El Linito va ser alliberat el 14 de febrer

Finalment, el gener d’aquest any, gràcies a l’entrada en vigor de la Llei de protecció de dels drets i benestar dels animals, FAADA va presentar novament la denúncia a la Generalitat i va tornar a pressionar l’Ajuntament i el govern català. Finalment, aquest dimecres, 14 de febrer, es va programar una actuació conjunta per part de l’Ajuntament de Barcelona, Guàrdia Urbana i Agents Rurals i la propietària va cedir l’animal.

El Linito ja ha estat traslladat a la Fundació Mona, on farà rehabilitació. Després, el traslladaran a un altre centre amb altres micos de la mateixa espècie. A més, expliquen que a la propietària de l’animal també se li va comissar una gossa que acabava d’adquirir i que no sortia al carrer.