El portaveu municipal de Convergència i Unió, Joaquim Forn, considera que els incidents d’aquest dijous són el resultat de les polítiques errònies del consistori i ha reclamat al govern d’Ada Colau que afronti el problema de la venda il·legal “amb decisió”. També han demanat més informació sobre el context dels incidents que s’han produït a la plaça de Catalunya i els operatius que es duen a terme. Forn considera que la problemàtica del “top manta” ha sobrepassat el govern municipal i ha assenyalat que s’ha produït un augment de la violència i també la presència de més manters a la ciutat.

També ha reclamat ordres més clares per als agents la líder municipal de Ciutadans, Carina Mejías, que assenyala que aquests enfrontaments “són conseqüència d’haver restat autoritat a la Guàrdia Urbana i haver apoderat els venedors ambulants”. Mejías ha reclamat al govern d’Ada Colau “que doni respostes i treballi per solucionar els problemes en lloc de convocar plens buits de continguts”.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha mostrat el seu suport a la Guàrdia Urbana envers aquestes agressions, i ha reclamat al govern municipal “fermesa i actuacions contra els manters violents”. Alberto Fernández Díaz considera que el govern de Colau “ha generat un efecte crida del “top manta” a Barcelona amb la seva permissivitat”. Per això ha reclamat que se celebri una comissió extraordinària en què s’abordi aquesta situació.